Aktuelt / Hvorfor vannautomat på jobben?

Hvorfor vannautomat på jobben?

Skrevet av: Inventum

Publisert: 14.06.19 - Sist oppdatert: 14.06.19

Kaldt, velsmakende og tilgjengelig vann. Account manager på Østlandet, Stian Solberg Johansen hos Waterlogic, sier det er mange gode grunner til å skaffe seg vanndispenser på jobben. Enkel tilgang på kaldt og velsmakende vann er en god grunn i seg selv.

– De fleste virksomhetene som kommer til oss for en vannautomat, har utfordringer med smaken, fargen, lukten eller temperaturen på vannet fra kranen. Kundene våre gir oss ofte tilbakemeldinger på at vannet virkelig smaker godt med vanndispenser, og som konsekvens drikker de ansatte mye mer vann hver dag. Vann er drivstoffet vårt, og med nok vann innabords holder man seg opplagt og får bedre konsentrasjon på jobb. På varmere dager øker produktiviteten når alle drikker nok vann, sier Stian Solberg Johansen.

Lunkent vann: Gamle vannrør – lange vannrør

Kaldt Vann Uten Smak BlogLange rør er et velkjent problem i mange industri- og næringsbygg: Med lang vei frem mot mål, vil det ta tid før vannet blir kaldt.

– Mange ganger er drikkevannet fra lange rør nesten alltid litt halvlunkent. Det er egentlig et problem i både små og store virksomhetsbygg, sier Stian Solberg Johansen.

Han forteller at selv om vannet i Norge ofte har god kvalitet, og ikke er helseskadelig, betyr ikke det at kranvannet alltid smaker godt.

– Kvaliteten på vannet og smaken på vannet er veldig områdebasert. Det avhenger både av vannverkene, og hvor gammelt rørnettverket er i området vannet transporteres, sier Stian Solberg Johansen.

Rørnettverket i Norge er blant Europas eldste, og det gir utfordringer. Rørene kan avgi rust til drikkevannet og det kan komme inn forurensninger utenfra.

– Mer alvorligere forurensninger fra parasitter og andre mikrober, er ikke dagligdags, men det er likevel noe som oppstår med jevne mellomrom også i Norge. Når forurensninger oppdages klores vannet mer, noe som gir usmak, sier Solberg Johansen.

Velsmakende vann: Kaldt vann uten smak, farge eller lukt

Stian Solberg Johansen sier de færreste bedrifter skaffer seg kildevannskjøler på grunn av frykten for urent vann. Da er det heller ønsket om kaldere vann og mer velsmakende vann, som er motivasjonen.

– Å kalle det velsmakende vann er egentlig litt selvmotsigende: For rent vann skal i prinsippet ikke ha smak. Men mange av våre kunder vil ha en vannmaskin nettopp fordi vannet i deres lokaler ikke smaker godt nok eller fordi det er lunkent, sier han.

Kaldt Vann Uten Sma 02 Blog

Slipper turer innom toalettet etter vann

Kaldt vann, tilgjengelig ved et tastetrykk, uten at ansatte behøver å gå innom toaletter eller kjøkken: Det sier Solberg Johansen er en virkelig god grunn til å velge vannmaskin på jobben.

– Vi drikker mer vann når det er lett tilgjengelig og når det er kaldt. Dessuten er det også slik at vann slukker tørsten bedre, og oppleves mer leskende og forfriskende når det er kaldt. Å kjøle ned vannflasker i et kjøleskap på jobb, er ikke spesielt praktisk, sier han.

Er bedriften min for liten?

Størrelse er egentlig aldri en utfordring, forklarer Stian Solberg Johansen. Waterlogic leverer vanndispenser-løsninger til virksomheter med kun 2 eller 3 ansatte.

– Noen av våre kunder har opp mot 100 vannautomater plassert i sine lokaler, sier han.

Derfor slukker kaldt vann tørsten bedre

Faktisk er det slik at hjernen oppfatter kaldt vann som mer tørsteslukkende enn lunkent vann. Hvorfor det er slik, kan du lese mer om i denne artikkelen fra 2016. Om du elsker å drikke kaldt vann, men også dykke ned i kaldt vann: Her finner du 7 positive effekter av kaldt vann.

 

Skrevet av: Rita Tvede Bartolomei
Artikkel hentet fra waterlogic.no

 

Relaterte produkter

Anbefalte saker:

Artikler

Til våre samarbeidspartnere

Verden er i en krevende situasjon, og det ...
Hjemmekontor fra Osnes

Alt til hjemmekontoret

I disse dager er det stadig flere som ...
Kaffe

Forskjellige kaffedrikker

Det finnes mange forskjellige kaffedrikker. Her kan du ...
Artikkelbilde

Fem tips for en mer aktiv kontorhverdag

Blir det mye stillesitting på kontoret? Heldigvis kan ...