Kaffe / Forskjellige kaffedrikker

Forskjellige kaffedrikker

Skrevet av: Inventum

Publisert: 05.09.19 - Sist oppdatert: 05.09.19

Det finnes mange forskjellige kaffedrikker. Her kan du lære mer om espresso, kaffe créme, caffé latte, cappuccino og koffeinfri kaffe.

Espresso

Espresso er en liten kopp kaffe med en fyldig konsistens, en intens aroma, en bittersøt smak og et lekkert gyllent skum på toppen somkalles crema.

Espresso og det vi kaller «vanlig kaffe» har én ting til felles: kaffebønnen – men der slutter også likheten. Espresso er en tilberedningsmetode der kaffen tilberedes i en spesialmaskin; hurtig, under trykk og direkte i koppen. Espressokaffen lages ofte av andre type bønner enn dem som brukes til vanlig kaffe. Kaffebønnene brennes noe mørkere og de males finere. Kaffen tilberedes på en annen måte, ser annerledes ut, og sist men ikke minst, den smaker annerledes.

BRENNINGEN OG BLANDINGEN:
Smaken på de ulike espressoblandingene varierer. Noen kan smake svært syrlig, andre mer bittersøtt, og noen smaker bare brent og bittert.

Kaffe créme

Kaffee créme er en syrlig aromatisk kaffedrikk. Den er laget av vanlige, lysbrente bønner, og smaker mildere enn espresso. Kaffee créme tilberedes også kopp for kopp, men i stedet for små espressokopper benytter man en vanlig kaffekopp – eller et glass.

Caffé latte

Caffé latte, som er italienernes betegnelse på kaffe med melk, startet som en ren frokostdrikk. Italienerne brukte da som nå mokkakannen til å lage seg kaffe, og varmet melk i en kasserolle på komfyren.

Cappuccino

Da espressomaskinene kom, fikk man muligheten til å steame melken, og dermed også få et fløyelsmykt melkeskum. Slik ble cappuccinoen til. Den består av 1 del espresso, 1 del varm melk og 1 del melkeskum. Cappuccinoen har en karakteristisk mørk kaffekrans rundt det lyse melkeskummet. Får du riktig konsistens på melken, og heller den riktig, kan du lage nydelige mønstre i cappuccinoen. H-melk gir utvilsomt den fyldigste og beste smaken, men hvilken melk du velger er opp til deg.

Koffeinfri kaffe

De fleste kaffedrikkere liker den oppkvikkende effekten koffeinet i kaffen har på konsentrasjonen. Men de som reagerer negativt på koffeinet i kaffen er nok svært fornøyde med at det er mulig å nyte en god kopp kaffe uten å få nattesøvnen ødelagt. Den koffeinfrie kaffen finnes både som pulverkaffe, vanlig filtermalt og som hele bønner. Det vil si at du kan servere koffeinfri trakterkaffe, espresso eller en rask pulverkaffe.

 

 

Relaterte produkter

Anbefalte saker:

Artikler

Til våre samarbeidspartnere

Verden er i en krevende situasjon, og det ...
Hjemmekontor fra Osnes

Alt til hjemmekontoret

I disse dager er det stadig flere som ...
Artikkelbilde

Fem tips for en mer aktiv kontorhverdag

Blir det mye stillesitting på kontoret? Heldigvis kan ...
Hvorfor Vannautomat Pa Jobben Tilgjengelig Vann Blog Banner

Hvorfor vannautomat på jobben?

Kaldt, velsmakende og tilgjengelig vann. Account manager på Østlandet, ...